padi

EFR

EFR 

dan europe

Duikreizen - Tentenkampen Egypte

Een aantal keer per jaar kun je ons vinden bij de tentenkampen van de Red-Sea Divingsafaris in Marsa Shagra en Marsa Nekari.
Om hier te komen moet je 5 uur vliegen van Nederland naar Marsa Alam en 35 minuten rijden naar de tentenkampen over hebben. En dat is het allemaal waard. De naam 'tentenkampen' doet deze prachtige plek geen recht aan. Er zijn uiteraard nog de traditionele tenten, maar er zijn ook comfortabele (stenen) hutten en zelfs luxe chalets met douche en toilet. Daarnaast is er een moderne duikschool met (huur) materialen, een cafe, een restaurant (voor ontbijt en diner), een uitgebreid duikcentrum voor het plaatsen en spoelen van uw duikmaterialen en voldoende (schone) douches en toiletten.

Voor duikers is er een ruim keuze-aanbod. In het duikpakket, wat voor een redelijke prijs aangeboden wordt, is veel mogelijk: twee keer per dag kun je met een truck-dive mee naar duikstekken in de omgeving. De kosten van zo'n duikpakket liggen ongeveer tussen de € 25 en € 30 per dag voor ongelimiteerd duiken) En de rest van de dag kun je onbeperkt duiken op het huisrif. Dit betekent van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat duiken op een huisrif waar je niet uitgekeken raakt.

Voor Advanced duikers met minimaal 50 duiken is het Elphinstone rif een echte aanrader. Dit rif ligt 9 kilometer uit de kust en zit (bijna) altijd vol met Rif-, Hamer- en Oceanische Witpunthaaien. Het kost een beetje extra, maar twee keer per dag gaat er een boot richting dit rif.
Voor hen die liever duiken combineren met lekker genieten is er het Dolphin House. Hier zijn regelmatig dolfijnen te zien. (vraag dit vooraf) Maar zelfs zonder dolfijnen is dit rif de moeite waard. Het buitenrif is prachtig begroeid en het binnenrif zit vol met fantastische grotten en doorgangen. Ook voor de beginnende duiker is dit een prima plek. (tegen extra betaling)
En natuurlijk mag Marsa Abu Dabab niet vergeten worden. Hier woont de bekende Zeekoe samen met enkele enorme schildpadden op ook al weer een topduiklocatie. (dit is een gratis truckdive)
Voor de duikers die wat meer spanning in hun duik willen is er het buitenrif. Hier zijn mooie drop-offs en grotten. Door de stroming is deze plek op het rif voorbehouden voor ervaren duikers met drift ervaring. (tegen extra betaling) Naruurlijk zijn er nog vele andere plekken om te duiken. Je hebt iedere keer weer tijd tekort.

Voor beginnende duikers en duikers in-spe die ervan houden alles rustig aan te doen is deze plek de OPLOSSING.
Buddyfish kan de theorie en eventueel de zwembadoefeningen van de Open Water cursus in Nederland verzorgen en ronden de buitenduiken van de cursus in een van deze fantastische baaien af. Vanaf het duikcentrum is het 3 meter lopen naar de Rode Zee!! In het water begint het genieten direct. Zodra je onder water bent zie je de meest prachtige vissen en koralen. Na de 2 dagen buitenduiken is de cursus klaar en kun je met de groep meeduiken tot 18 meter diep.

Voor de gevorderde duiker is dit de toplocatie voor uw Advanced Open Water cursus of Specialties. Op het buitenrif kun je naar hartelust (diep) duiken en iedere avond is het niet de vraag of je gaat nachtduiken, maar meer hoe laat gaan we! Nachtduiken tussen de Koraalduivels, Spaanse danseressen en Murenes. Ook is het mogelijk om specialty cursussen te volgen zoals: Nitrox en Stromingsduiken.

Kijk voor alle informatie op www.divingworld.nl